Price
1,00 € - 1.500,00 €
Op voorraad
Opruiming
Nieuw
+ Meer zien

Kamperen

2119 productenSorteer:Meest populairPrijs (laag-hoog)Prijs (hoog-laag)
2119 producten

Kamperen is een discipline die op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt. Kamperen is het opzetten van je tent in het bos of op het platteland om daar de nacht door te brengen.

Met de huidige regelgeving kun je echter niet overal kamperen waar je maar wilt. Er zijn een aantal regels waar je je aan moet houden met het doel om de natuur en het milieu niet te schaden. Het is daarom belangrijk om voordat je gaat kamperen een toegestane plek te kiezen om je tent op te zetten. Je moet dieren in de buurt respecteren, de natuur niet vernielen, geen overmatig lawaai maken en geen vuur aansteken.

Er zijn verschillende manieren van kamperen: Toeristische camping: een camping van grotere of kleinere omvang die uitgerust is met de nodige faciliteiten hiervoor. Voor een klein bedrag bieden dit soort campings je de mogelijkheid om je tent op te zetten op een klein stukje grond en gebruik te maken van basisvoorzieningen zoals water, toiletten, douches, enz. Dit soort campings liggen in steden of aan de rand van steden en zijn een geweldige kans om een stad te leren kennen zonder veel geld uit te geven. Rurale camping: Dit soort campings lijkt erg op toeristische campings, maar ligt meestal verder weg van de stedelijke omgeving. Campings op het platteland bieden meer contact met de natuur, recreatieve en sportieve activiteiten. Ze zijn bedoeld voor kampeerders die willen genieten van een ervaring die veel dichter bij de natuur staat. Vrij kamperen : Dit is een vrij controversiëlere manier van kamperen omdat in veel landen niet overal mag worden gekampeerd zonder toestemming van de autoriteiten. In landen als Spanje is vrij kamperen niet toegestaan, maar in sommige regio's zijn er grote gebieden waar kampeerders zich vrijer kunnen voelen. Wildkamperen: Wildkamperen of bivakkeren kan worden beschouwd als een vorm van extreem kamperen, waarbij je voor een bepaalde tijd een geïmproviseerd kamp opzet om te eten of te overnachten. Wildkamperen betekent ook overnachten zonder tent of slaapzak, volledig blootgesteld aan de elementen om je heen. Bivakkeren is op veel plaatsen toegestaan, hoewel in sommige natuurparken bivakkeren alleen is toegestaan boven een bepaalde hoogte of ver genoeg van de ingang of de parkeerplaatsen van het park.

Kampeeruitrusting: Kampeertenten: Dit is een van de belangrijkste producten voor een overnachting in de natuur. De meest aanbevolen tent is een dubbelwandige tent met een waterdicht bovendek, goede grondankers en een plastic grondzeil dat voldoende waterdicht is. Als je lange afstanden gaat lopen, dan raden we aan om een tent te nemen die minder dan 3 kg weegt. Slaapzak: ook dit is een basiselement bij kamperen. Zorg ervoor dat het lichtgewicht is, niet meer dan anderhalve kilo weegt en gemaakt is van hoogwaardige vezels of dons. Deze zijn meestal iets duurder, maar kunnen in goede staat meer dan tien jaar meegaan als je er voorzichtig mee omgaat. Als je gaat kamperen in zeer koude klimaten, lees dan aandachtig de specificaties van de slaapzak en de minimale temperatuurbereiken die hij kan dekken zonder comfort te verliezen. Slaapmatten en luchtbedden: Als je tijdens je kampeertrip geen lange wandelingen hoeft te maken, is het ook aan te raden om een kleine schuimmat of een luchtbed van de nieuwste generatie mee te nemen. Hiermee kun je veel beter slapen dan wanneer je op de grond slaapt, omdat ze een betere thermische isolatie tussen de slaapzak en de grond bieden. Zaklamp: Als je de nacht doorbrengt midden in de natuur, heb je een professionele zaklamp nodig om je 's nachts te kunnen verplaatsen. Koop je professionele zaklamp in onze categorie outdoor verlichting.

Waar kamperen?: Weten waar je moet kamperen is een cruciale factor die vaak over het hoofd wordt gezien bij het opzetten van een tent in de natuur. Kampeer nooit aan de oever van een rivier waar een plotselinge stijging van het water een risico kan zijn. Kampeer niet naast een helling waar gevaar is voor vallende rotsen. Wees erg voorzichtig met droge bomen en palmbomen, omdat sommige takken op de tent kunnen vallen en je tent kunnen vernielen. Zoek een plek die niet erg blootstaat aan de wind en plaats de ingang van de tent in de tegenovergestelde richting. Probeer de tent niet bovenop een helling te plaatsen en probeer altijd te profiteren van het reliëf van het terrein om zo beschut mogelijk te blijven. Als laatste advies raden we je aan om niet te kamperen in de buurt van spoorrails, ravijnen, dammen, weilanden of privé-landgoederen, beschermde gebieden of moerassen die worden geteisterd door muggen en insecten.

Merken van Kamperen die je kunnen interesseren:
40% korting

40% korting in je e-mail

Meld je bij ons aan en ontvang tot wel 40% korting op duizenden producten.

Verplicht veld