1376 producten van

Salewa

1376 productenSorteer:Meest populairPrijs (laag-hoog)Prijs (hoog-laag)
1376 producten

Salewa is een bedrijf dat in 1935 in München werd opgericht en gespecialiseerd is in producten van leer en stof. Het was ook het eerste bedrijf dat rugzakken met frames van stalen buizen en skistokken van hazelaar hout op de markt bracht. In de winter van 1952 betrad Salewa de sportmarkt dankzij de groeiende vraag naar skistokken.

Zijn doorbraak in de bergsport kwam in 1955 met de Andes-expeditie over de Cordillera Blanca, gesponsord door Salewa. IJsuitrusting, ijsbijlen en stijgijzers maken nu deel uit van Salewa's assortiment bergsportproducten. In 1962 wordt een volledig verstelbare lichte stijgijzer ontworpen en geproduceerd, waarmee Salewa voor het eerst zijn dominantie in de berg en outdoor sector bevestigt. 1978 werd gekenmerkt door een grote verandering: het productassortiment werd uitgebreid met de productie van functionele kleding. In 1979 worden alle producten van Salewa gegroepeerd onder één logo: het merk met de Salewa-adelaar, het symbool van de ongeëvenaarde kwaliteit van hun producten.

Na de geboorte van Salewa in Oostenrijk in 1982 werd een internationale structuur en een dicht distributienetwerk van producten gecreëerd in heel Europa, in de Verenigde Staten, in Japan en zelfs in Nieuw-Zeeland. De Italiaanse importeur Heiner Oberrauch van de Oberalp-groep neemt de leiding van het merk Salewa op zich en leidt het naar succes.

Met het begin van het nieuwe millennium is het merk Salewa een nieuwe dimensie ingegaan, zoals blijkt uit de oprichting van een eigen sportteam en het internationale Salewa alpineXtrem team, evenals de voortdurende ontwikkeling en verbetering van hun belangrijkste producten.

In de winter 2009-2010 lanceerde het merk een kledinglijn met als doel zich te vestigen op de wereldmarkten. AlpineXtrem Pro, ontworpen door en voor professionals, voor extreem, dagelijks en professioneel gebruik in de bergen.

In 2011 sloot Pomoca, de toonaangevende Zwitserse fabrikant van skivellen, zich aan het begin van het jaar aan bij de merkengroep Salewa, om hun rol als marktleider in langlaufen te versterken. De fusie van deze twee traditionele, familiebedrijven is een duidelijk signaal dat de concepten van veiligheid, vertrouwen en betrouwbaarheid in de bergen in de toekomst verder zullen worden versterkt.

In 2012 werd Wild Country onderdeel van de Groep, wat betekende dat het Zuid-Tiroolse bedrijf gespecialiseerd in bergsport en de toonaangevende Britse fabrikant van klimuitrusting een nieuwe synergie van gespecialiseerde kennis in deze discipline sluiten. De naam Salewa is al meer dan 75 jaar synoniem voor alpine expertise. Door de overname van Wild Country kan het bergsportmerk de diepgaande klimexpertise van het Britse bedrijf toevoegen aan zijn eigen jarenlange ervaring in bergsporten.


Categorieën gerelateerd aan Salewa