1 producten van

Maurten Vitaminen en mineralen

1 productenSorteer:Meest populairPrijs (laag-hoog)Prijs (hoog-laag)
1 producten

In 2015 maakte Maurten sportvoeding draaglijker. De formule was om grote concentraties koolhydraten in hydrogels in te kapselen, en het was zo succesvol dat binnen een jaar de beste Zweedse hardlopers en enkele van 's werelds beste marathonlopers zichzelf al energiek maakten met de technologie, Maurten tijdens zijn trainingssessies en wedstrijden.

Atleten hebben altijd moeite gehad om zichzelf te voorzien van de hoeveelheid energie die ze nodig hebben. In de jaren zestig ontdekten Amerikaanse wetenschappers dat het drinken van koolhydraatoplossingen de prestaties van atleten verbeterde. Zo ontstond door het mengen van koolhydraten, zouten en limonade de eerste sportdrank.

Maar koolhydraatoplossingen kunnen problemen veroorzaken. Onze maag verdraagt gewoonlijk geen hoge concentraties suiker, wat af en toe resulteert in een langzame maaglediging, waardoor gastro-intestinale stoornissen ontstaan.

Maurten heeft een nieuw assortiment producten binnen de sportvoeding ontwikkeld. Door de toepassing van hydrogeltechnologie heeft hij energieproducten ontwikkeld, rijk aan koolhydraten, die ons lichaam kan verdragen.

Hydrogeltechnologie heeft het mogelijk gemaakt om het gebied van sportvoeding opnieuw te definiëren. Allereerst met Drink Mix 160 en Drink Mix 320. Twee keer zoveel energie met ongeveer twee keer zoveel als voorheen voor mogelijk werd gehouden dat ons lichaam aankan, zonder toegevoegde smaken omdat de smaak van de drankjes rechtstreeks afkomstig is van de natuurlijke ingrediënten waaruit het bestaat en gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde kleurstoffen of bewaarmiddelen.

Hydrogels worden veel gebruikt in de voedingsindustrie, waar ze vaak worden gebruikt als verdikkingsmiddelen en geleermiddelen. Een hydrogel is een structuur op basis van biopolymeren en water met kleine poriën. Het is een driedimensionaal netwerk dat in staat is om water vast te houden met een uiterlijk en gedrag vergelijkbaar met die van een spons.

Bij Maurten hebben ze ontdekt hoe ze hydrogels kunnen maken met natuurlijke ingrediënten en zijn ze erin geslaagd om ze te vullen met de meest efficiënte energiebron ter wereld: koolhydraten.

De Drink Mix-hydrogels zijn gemaakt van een combinatie van twee ingrediënten: alginaat, gewonnen uit de celwanden van bruine zeealgen, en pectine, een stof die voorkomt in appels, citroenen, wortelen en tomaten, om maar een paar voedingsmiddelen te noemen. Deze twee voedingsvezels worden al tientallen jaren gebruikt in de voedingsindustrie. Wanneer ze onder de juiste omstandigheden worden gecombineerd, vormen alginaat en pectine een pH-gevoelige hydrogel.

Het aantal topsporters dat Maurten -technologie gebruikt, neemt voortdurend toe.


Categorieën gerelateerd aan Maurten Vitaminen en mineralen