Price
17,00 € - 280,00 €
Op voorraad
Opruiming
Nieuw
+ Meer zien
Exclusief
+ Meer zien

Het meest verkochte van Hardloopschoenen

Hardloopschoenen

4837 productenSorteer:Meest populairPrijs (laag-hoog)Prijs (hoog-laag)
4837 producten

HOE KIES JE JE HARDLOOPSCHOENEN?

Bij het kiezen van hardloopschoenen is het belangrijk ervoor te zorgen dat je een model kiest dat voldoet aan de biomechanische behoeften van je pas. Om je pas te definiëren, moet je ontdekken welk deel van de voet als eerste de grond raakt: de hiel, het midden van de voet of de teen. De pronerende pas is meestal de meest voorkomende pas bij de meeste hardlopers, waarbij de voet naar binnen draait tijdens de grondcontactfase.

Hardloopschoenen moeten optimale demping bieden. Afhankelijk van je gewicht en de afstand die je gaat afleggen, moet je een schoen kiezen met meer of minder demping. Het gewicht van hardloopschoenen is een belangrijke factor om te overwegen, vooral voor hardlopers die lange afstanden rennen. Lichtgewicht hardloopschoenen kunnen vermoeidheid tegengaan en hardlopen gemakkelijker maken.

Als je als hardloper op zoek bent naar snelheid en lange afstanden, raden we je aan om op stabiele en vlakke oppervlakken te lopen. Je kunt dus het beste kiezen voor hardloopschoenen voor op asfalt. Als je daarentegen graag op oneffen terrein loopt, zoals bergen of bospaden, moet je een specifieke schoen kiezen voor Trailrunning, met minder demping dan asfaltschoenen, maar met meer tractie om niet uit te glijden op modder of grind.

De drop is een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een hardloopschoen. De drop van de schoen is het hoogteverschil tussen de hiel en de voorkant van de voet. Hoe groter de drop, hoe schuiner de hoek tussen de hiel en de voorkant van de voet zal zijn. Een drop die niet past bij je natuurlijke pas zal je dwingen een andere pas te maken, wat buitengewone stress op spieren en pezen kan veroorzaken.

Bij deporvillage vind je een ruime selectie van de beste merken hardloopschoenen. De Terrex collectie van adidas staat bekend als een van de meest complete voor het lopen op onstabiele oppervlakken. HOKA biedt ook een gevarieerd assortiment modellen gericht op trailrunning. Op asfalt zijn merken zoals New Balance, ASICS of Saucony de favoriet.


Merken van Hardloopschoenen die je kunnen interesseren:

40% korting

40% korting in je e-mail

Meld je bij ons aan en ontvang tot wel 40% korting op duizenden producten.

Verplicht veld