Zwemkleding

1993 productenSorteer:Meest populairPrijs (laag-hoog)Prijs (hoog-laag)
1993 producten

Wil je meer weten over zwemkleding?

Zwemmen is een van de meest effectieve sporten om je lichaam te versterken en in vorm te houden. Dit komt omdat zwemmen, in tegenstelling tot andere sporten, gebaseerd is op drijfvermogen. Dit is een van de minst belastende praktijken voor het lichaam, omdat er geen harde oppervlakken worden geraakt om voort te bewegen, wat harde impact op botten, spieren en gewrichten vermijdt. Met zwemmen train je armen, romp en benen en omdat het een voornamelijk aerobe oefening is, helpt het ook om je ademhaling te verbeteren en je cardiovasculaire capaciteit te vergroten.

Zwemmen vereist het gebruik van een badmuts, zwembril en vooral zwemkleding.

Hoe kies je je zwemkleding?

Het is belangrijk om een badpak of zwembroek te kiezen dat comfortabel is, vrijheid van beweging biedt en tegelijkertijd veilig en duurzaam is. Chloor, zout of zand zijn behoorlijk agressief, dus het is de moeite waard om zwemkleding van de beste kwaliteit te kiezen. Je comfortabel voelen en ervoor zorgen dat alles op zijn plaats blijft, is erg belangrijk terwijl je in het water bent, zodat je van de sport kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over iets anders.

Er zijn veel soorten zwemkleding, maar in principe kunnen we ze onderverdelen in vier hoofdgroepen: wedstrijdzwemkleding, trainingszwemkleding, waterpolo zwemkleding en gewone zwemkleding.

Zwemkleding voor training of wedstrijd moet comfortabel zijn, beweging van de armen en benen toestaan, licht zijn en uiteraard goed passen om de wrijving met het water tot een minimum te beperken.

Wedstrijdzwemkleding moet voldoen aan de internationale normen van de Internationale Zwemfederatie (FINA) en zijn de meest geavanceerde en verfijnde op het gebied van materiaaltechnologie om maximale prestaties te bieden. Dit zijn eendelige zwempakken gemaakt van nylon of andere lichtgewicht en sneldrogende materialen. Met platte naden en compressie eigenschappen die superieur zijn aan andere zwempakken om wrijving in het water te verminderen. Soms is de taille ook lager om beweging te vergemakkelijken. De modernste zwempakken die gebruikt worden in wedstrijden op topniveau hebben een hoog percentage teflon, waardoor de zwemkleding veel gestroomlijnder is en minder wrijving met het water heeft.

De elasticiteit van de stof is van groot belang, omdat dit kreukels voorkomt en het glijden door het water vergemakkelijkt. In tegenstelling tot zwemkleding (niet bedoeld voor training) is het voor vrouwen belangrijk dat het badpak ver tot boven de borst reikt om te voorkomen dat er water tussen het badpak en de huid komt. Dit zorgt er ook voor dat het zwempak op zijn plaats blijft na een snelle beweging, zoals bij een start gemaakt wordt.

Trainingszwemkleding is vergelijkbaar met wedstrijdzwemkleding, hoewel minder geavanceerd in termen van materialen en ontwerp, omdat de nadruk ligt op comfort en bewegingsvrijheid. Ze zijn meestal gemaakt van nylon, maar ook van andere materialen zoals polyamide, infitex, elastaan of polyester. Het is gebruikelijk om voor de training strakke zwemkleding te dragen om wrijving met het water te verminderen en daardoor sneller en met minder inspanning door het water te bewegen.

Waterpolo zwemkleding is speciaal ontworpen met een strakkere pasvorm en met een volledige voor- en achtervoering. Ze hebben meestal ook een verstelbaar trekkoord voor betere grip, sterke naden en duurzame kleuren. Waterpolo zwemkleding heeft ook een duurzame chloorbestendige stof.

Gewone zwemkleding wordt vaak gebruikt voor wateractiviteiten of recreatief zwemmen. Voor vrouwen is het belangrijk dat ze uit één stuk bestaan, omdat dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid met de armen. Wat betreft mannen, als ze geen strakke of kleine zwempakken willen dragen, kunnen ze kiezen voor minder strakke modellen.

We kunnen zwemkleding ook indelen op basis van het type. De zwemkleding uit één stuk wordt het meest aanbevolen voor trainingen en competities vanwege hun lage wrijving met het water. Bikini's zijn meer geschikt voor recreatief zwemmen of watersportactiviteiten. Voor mannen zijn er zwemslips, lichter en minimalistisch, ideaal voor waterpolo en wedstrijden. Zwembroeken van het boxershort type of de lange zwembroeken kunnen hydrodynamischer of comfortabeler zijn, afhankelijk van hun pasvorm.

Beschermende kleding, zoals wetsuits en neopreen tops zijn vaak nuttig bij het zwemmen in open water om te beschermen tegen lage temperaturen en om het drijfvermogen te bevorderen.


Merken van Zwemkleding die je kunnen interesseren:

40% korting

40% korting in je e-mail

Meld je bij ons aan en ontvang tot wel 40% korting op duizenden producten.

Verplicht veld